Avtomatizacija proizvodnje pomeni, da namesto ljudi delajo roboti, kar si poglejte tukaj https://ilirik.si/avtomatizacija-in-robotika/, kjer lahko tudi najdete strokovnjake, s katerimi se glede tega pogovorite in vam svetujejo ter izdelajo celoten predlog, načrt in robote za vašo proizvodnjo. Če imate tako proizvodnjo, da se nekateri gibi in procesi ponavljajo, jih bodo roboti s prijemali za obdelovance najbolje opravili, tako vam bo avtomatizacija proizvodnje prinesla prihranek pri stroških ter boste lahko nemoteno delali 24 ur nadan vse dni v tednu brez odmora, ker ga roboti ne potrebujejo.

avtomatizacija proizvodnje

Avtomatizacija proizvodnje se lahko naredi z vakuumskimi robotskimi prijemali ali mehanskimi prijemali, odvisno je od tega, za kater material gre in ali se ga lahko prisesa ali ne. Lahko je tudi obdelovanec pretežak. Lahko preveč droban pa je bolje, da se naredijo mehanska prijemala. Če pa je magneten, se lahko naredijo tudi roboti z magneti, da prestavljajo in obdelujejo obdelovance.

Tako se bo avtomatizacija proizvodnje pospešila in sicer boste lahko hitreje delali in predvsem ceneje. Roboti se nikoli ne utrudijo in se tudi ne zmotijo kot na primer človek, napake skoraj niso možne, razen če se robot okvari, kar pa takoj zaznate in se napaka odpravi ter proizvodnja steče naprej.

Vendar pa avtomatizacija proizvodnje ne pomeni, da ste brez zaposlenih, takih tovarn ni več, ker se je izkazalo, da je nujno, da človek te robote nadzira in spremlja kakovost proizvodnje, da je vse v redu. Tako boste imeli zaposlena, ki bodo upravljali z elektroniko in roboti, ki se ne bodo utrudil in bodo z veslajem ter breze napora delali za vas.

Na ta način boste prehiteli svojo konkurenco, če se že ni odločila avtomatizacijo lastne proizvodnje, kar je zelo mogoče. Le pokukajte za njihova vrata in morda boste presenečeni. Če vas je konkurenca prehitela je mogoče, da so se modernizirali predvsem v proizvodnji.