Jezero kot ga poznano danes je nastalo pred več deste tisoč leti. Bohinjsko jezero je nastalo v ledeniški kotanji kjer je s pomočjo močnega erozijskega delovanja ustvarilo bohinjsko jezero, kot ga poznamo danes. Gre za enega najlepših jezer, ki ga vsako leto obišče na tisoče ljudi. Na spletni strani https://www.nadlani.si/potovanja/bohinjsko-jezero/ lahko najdete zanimive podrobnosti o samem Bohinjskem jezeru ter o možnosti najrazličnejših izletov, ki nam jih ponuja ta prečudoviti del gorenjske. Bohinjsko jezero obdajajo štiri čudovite planote tako na jugu najdemo čudovit Vogel, ki nam ponuja v zimskem času odlično smuko v poletnem času pa čudovite razglede. Na zahodu najdemo Komno, bolj na vzhodni konec Bohinjskega jezera se vzpenjajo Spodnje bohinjske gore, na severu pa naš korak lahko zaide na pršivec ali Fužinarske planote.

Bohinjsko jezero leži v osrčju Triglavskega narodnega parka in ponuja čudovito nekaj več kot štiri kilometrsko dolžino ter okoli enega kilometra širine jezera. Bohinjsko jezero na svoji najgloblji točki dosega kar 45. metrov globine. V samem Bohinjskem jezeru lahko najdemo kar nekaj vodnih prebivalcev. V Bohinjskem jezeru tako najdemo različne vrst alg, polžev, žuželk, pijavk, ter kar šestnajst vrst rib od katerih sta bili dve umetno vnešene v sam jezero. V okolici Bohinjskega jezera si lahko ogledate tudi čudovite slapove, med katerimi je sigurno najbolj znan slap Savica, ki je pred leti dobil zelo velike pohvale tujih revij, ki so Slovenijo uvrstili na visok seznam najlepših držav.bohinjsko jezero

Slovenija v svoji majhnosti ponuja zares veliko. Predvsem pa je pomembo, da imamo te čudovite pokrajine na zelo kratkem dosegu. Bohinjsko jezero in njegova okolica ponujate raj za sprostitev in prav temu je namenjena tudi bogata kapaciteta namestitev v okolici. Prav tako pa je poskrbljeno za vse, ki potujete z avtodomom ali prikolico. Obiščite ta čudoviti kotiček naše dežele in ne pozabite na pokušino domačega Bohinjskega sira in skute kateremu se odlično prileže domač hlebec kruha.