Bolečina v zobu je zelo resen znak, da je nekaj z zobom narobe in je treba ukrepati takoj, kako si poglejte tukaj https://www.doktor1a.com/bolecina-v-zobu/. Najbolj pogost vzrok, zakaj nastane bolečina v zobu je zobna gniloba. Ta nastane zaradi raznih oblog iz bakterij, ki niso bil dobro očiščene z zob in dlesni ter jezika. Bakterije se naberejo pa tudi zaradi napačen prehrane, kot je živalska hrana. Veliko zobne gnilobe povzroči sladka hrana, sladkor, sadje in vse ostalo, ker je zelo sladko, kot tudi krompir in koruza, da ne govorimo o slaščicah.

bolečina v zobu

Bolečina v zobu lahko nastane tudi zaradi pogostih napačnih gibov čeljusti, kot so škripanje z zobmi in druge slabe navade grizenja. Te lahko odpravimo z veliko discipline in treninga. Nastanejo pa lahko tudi zaradi tega, ker se je zlomila ali poškodovala zalivka, kot tudi, ko se odkruši ali zlomi zob. Vse te težave vam bo seveda z lahkoto odpravil dober zobozdravnik z izkušnjami in pravo premo v ordinaciji.

Bolečina v zobu je lahko topa, šibka ali močna, zbadajoča ali trgajoča. Lahko je ves čas ali se pojavi občasno. Odvisno je od tega, kaj je narobe, ali gre za gnilobo, vnetje ali poškodbo, razdražen živec, problem z dlesnimi in morda še kaj drugega. Zdravnik bo to hitro ugotovil in se takoj lotil zdravljenja, ki je lahko hitro ali dolgotrajno.

Vendar bo že pri prvem obisku zdravnika bolečina v zobu nekoliko popustila ali jo bo v celoti odpravil, če gre za tako poškodbo ali obolenje, ki potrebuje zgolj zamenjavo zalivke in zaprtje luknje. Če pa gre za primer za bolečine, ki jih povzročijo modrostni zobje bo treba jih spuliti in narediti operacijo, kar traja malo dlje, vendar se tudi to odpravi.

Nekateri zdravniki delajo brez bolečin, ker to znajo in zmorejo, drugi niso tako vešči, zato skrbno izberite takega, ki ga priporočajo tudi drugi.