Estetska kirurgija je vrsta kirurških posegov, ki se izvajajo za izboljšanje videza osebe. Za dobre rezultate obiščite najboljšega estetskega kirurga. Estetska kirurgija se lahko izvaja na različnih delih telesa, kot so obraz, prsi in trebuh. Ta vrsta kirurgije se lahko uporablja tudi za odpravo nekaterih zdravstvenih stanj, kot so prirojene napake. Estetska kirurgija običajno velja za izbirno kirurgijo, kar pomeni, da ni medicinsko nujna. Vendar jo v nekaterih primerih krije zdravstveno zavarovanje.

Estetska kirurgija

Najpogostejše vrste posegov estetske kirurgije so: lifting obraza. S kirurškim posegom lahko izboljšamo videz obraza z napenjanjem kože in mišic. Z njim lahko odstranimo tudi odvečno maščobo in kožo. Z liftingom obraza boste videti mlajši in bolj sveži. Postopek se lahko izvede na različne načine, rezultati pa lahko trajajo več let. Če razmišljate o liftingu obraza, se posvetujte s certificiranim plastičnim kirurgom in se pogovorite o svojih ciljih in pričakovanjih. Kirurg bo ocenil tudi vaše splošno zdravje in stanje kože, da se prepriča, da ste dober kandidat za poseg. Med posegom bo kirurg naredil reze na neopaznih mestih, na primer ob liniji las ali v spodnji veki. Nato odstrani odvečno kožo in maščobo ter napne spodaj ležeče mišice. Koža se nato prekrije z novimi konturami vašega obraza in rezi se zaprejo s šivi. Večina ljudi po posegu poroča o minimalnih bolečinah in nelagodju. Okrevanje običajno traja približno dva tedna, čeprav se v tem času lahko pojavijo modrice in otekline. Rezultati liftinga obraza bodo dolgotrajni, vendar ne bodo zaustavili procesa staranja. S staranjem boste morda potrebovali dodatne posege, da boste ohranili mladosten videz.

Povečanje prsi je kirurški poseg, s katerim lahko povečamo velikost prsi. Uporablja se lahko tudi za izboljšanje oblike prsi. Liposukcija je kirurški poseg, s katerim lahko odstranimo odvečno maščobo z različnih delov telesa kot so trebuh, stegna in roke. Estetska kirurgija vključuje tudi rinoplastiko. Rinoplastika je kirurški poseg, ki se uporablja za izboljšanje videza nosu. Uporablja se lahko tudi za korekcijo nekaterih zdravstvenih stanj kot je na primer izbočena nosna pregrada. Če razmišljate o estetski kirurgiji, se posvetujte s pooblaščenim plastičnim kirurgom. Ta vam bo lahko zagotovil več informacij o tveganjih in prednostih različnih posegov.