Notranja oprema ustvari poseben občutek v prostoru. Prav tako lahko prostor popestrijo tudi kamini na drva. Največkrat jih najdemo v dnevni sobi, kjer se ljudje zbirajo in kjer se sprejema goste. Kamin v dnevni sobi ustvari domač občutek, poleg tega pa je tudi odlična izbira za tiste, ki želijo v svoji hiši na tak način ogrevati prostor. Kamini so izjemno priljubljeni, ker lahko zmanjšajo stroške ogrevanja in hišo naredijo bolj okolju prijazno.

kamini na drva

Vrste kaminov

Poznamo več različnih vrst kaminov. Ločimo jih glede na kurivo in na način ogrevanja. Kar se tiče goriva, so med bolj priljubljenimi kamini na drva, potem pa se lahko za gorivo uporabijo tudi peleti ali pa plin. Vsako gorivo ima svoje prednosti in slabosti, zagotovo pa vsi omogočajo ustrezno ogrevanje prostora. Potem pa se kamini ločijo še glede na način ogrevanja. Tu se ločijo toplozračni, akumulacijski in toplovodni kamini. Toplozračne kamine se lahko uporabi za ogrevanje vseh bivalnih prostorov, kar velja tudi za toplovodne kamine. Akumulacijski kamini pa zbirajo toploto in jo nato vračajo v prostor, tako da se čas ogrevanja močno podaljša.

Kamini na drva je najbolj priljubljena izbira

Ljudje se največkrat odločajo za kamine na drva, saj so enostavni za uporabo in odlično ogrejejo prostor. Poleg tega pa jih lahko dobite v različnih oblikah in velikostih. Prav tako so kamini na drva lahko prilagodljivi glede na lastnikovo željo in so izjemno kakovostni. Najboljša izbira za kamine na drva so kombinirani kamini, ki združujejo lastnosti toplozračnega in akumulacijskega kamina. Na tak način se na začetku z ognjem ogrevajo prostori in tako se nadomestijo ostale vrste ogrevanja. Ko ogenj ugasne, pa to ne pomeni, da se ogrevanje konča. Namreč kvalitetni materiali in poseben način izdelave omogočajo, da je prostor ogrevan tudi takrat, ko ognja ni več. Na tak način se močno prihrani pri kurjavi.