Dejstvo je, da kompresijske nogavice niso nikakršna nova iznajdba. Kljub temu pa so proizvajalci tovrstnih izdelkov poskrbeli za napredek v materialih pa tudi v sami tehnologiji tkanja. Takšne nogavice sedaj zato niso namenjene samo kot izjemno učinkovit pripomoček za počitek po treningu.

Kakovostne kompresijske nogavice torej zagotavljajo precej boljši trening, saj poskrbijo za bolj optimalno preskrbo s kisikom, za manjši vpliv vibracij in ne nazadnje še za večjo premagano razdaljo ob povsem enaki obremenitvi.

Kompresijske nogavice

Odlična pomoč kompresijskih nogavic pri cirkulaciji krvi

Kompresijske nogavice so zlasti znane po odlični pomoči pri cirkulaciji krvi. Potiskajo namreč kri iz nog nazaj proti srcu. Znano je, da kompresija narašča od gležnja proti vrhu noge oziroma proti kolenom. Posledično takšna kompresija ustvarja veliko boljši pretok po venah, preprečuje otekanje in utrujenost nog po dolgem dnevu – tako v sedečem kot tudi stoječem položaju.

Vemo, da ob celodnevnem sedenju mišice meč niso aktivne. Posledično se kri zadržuje v nogah. Ob tem je lahko uporaba kompresijskih nogavic v odlično pomoč. Kljub temu pa je zagotovo še vedno najbolj pomembno, da sedenje na vsake toliko časa prekinemo ter se ob tem ustrezno razgibamo. Enako velja za delavce, ki večino časa stojijo.

Pripomoček tudi za potovanje in v nosečnosti

Običajno na letalu nimamo možnosti, da bi kar svobodno vstajali ter se pretegovali. Nošenje kompresijskih nogavic je zato v tem primeru še toliko bolj dobrodošla izbira. Ne nazadnje pa so omenjene nogavice odlična izbira tudi v času nosečnosti.

V nosečnosti lahko izboljšujejo venski pretok in s tem preprečijo nastanek tromboze. Nasploh pa vsakodnevna uporaba nogavic blagodejno vpliva na neprijetne občutke v nogah. Čeprav nekateri menijo, da lahko preprečujejo tudi nastanek krčnih žil, v povezavi s tem še nimamo utemeljenih dokazov.

Nakup ugodnih in kakovostnih kompresijskih nogavic

Ugotovili smo torej, da so kompresijske nogavice lahko dobrodošle za prav vsakega med nami. Po dostopnih cenah jih lahko kupite v specializiranih prodajalnah z medicinskimi pripomočki. Še posebej ugodna ponudba s tovrstnimi izdelki pa vam je na voljo v spletni prodajalni.

Pred uporabo dobro preberite priložena navodila, kjer je jasno napisano, kako se morajo nogavice pravilno nositi. Vsekakor pa vam bo pri nakupu dovolj dobro svetovalo tudi izkušeno strokovno osebje.