Ljudje potujejo na različne načine. Nekateri z avtom, drugi z avionom nekateri pa kar z ladjo. Tretjo možnost izbere zelo malo ljudi, saj križarjenje ni najbolj poceni varianta in prav tako ni za vsakogar. S križarko je potovanje nekaj posebnega, saj imate vedno pogled na morje. To potovanje je lahko za nekoga res prava pustolovska dogodivščina, lahko pa se tudi slabo konča. Tu ne mislim na kakšno nesrečo, ampak ogromno ljudi postane slabo, čeprav so že mnogo prepotovali. Zato se dobro prepričajte, če je to za vas, če res nimate teh težav.

Križarjenje ni samo, da se sedemo na ladjo in plujemo po določeni poti. To ni avto ali letalo, to je križarka, ladja, ki ji ne vidiš konca. Mislim, da sama organizacija je tukaj malo drugačna, kot za druga potovanja. Najprej morate vedeti na katero križarko se bi radi podali. Križarjenje križark je velika izbira. Prav tako moramo se dobro pozanimati od kje bo križarka štartala iz katerega pristanišča. Mislim, da pri nas ne boste imeli tega veselja. Seveda najceneje je, če si vse organiziramo sami, če se le znajdemo. Če tega nam ne uspe, poiščite kakšno potovalno agencijo in se z njo posvetujte.

križarjenje

Tudi same cene se zelo razlikujejo. Zato ne hitite s rezervacijo, dobro se pozanimajte in poiščite najcenejšo varianto. Kot sem že zgoraj napisala, glede slabosti se tudi pozanimajte, da ne boste imeli teh težav in vam bo vse skupaj pokvarilo. Križarjenje ne pomeni, da boste non stop samo na morju. Tudi na določenih lokacijah se ustavite in imate nekaj časa za obisk tistega kraja. Najboljše, da se to vse prej pozanimate, da veste kam se boste odpravili. Od cene je tudi odvisno kje bomo spali. Ali hočemo razgled ali nam to ni pomembno. Križarjenje je lahko zelo zanimivo, samo si moramo dobro organizirati.