V vsaki kuhinji lahko najdemo veliko različnih pripomočkov in elementov. Eden od najpomembnejših elementov je ponev, saj lahko v njen naredimo največ različnih jedi, tudi kakšno juho bi se dalo, če nebi imeli na voljo globlje posode. Svojo izberite ponev na https://www.happycall.si/, in si oglejte še ostalo ponudbo kuhinjskih pripomočkov.

ponev

Vedno več je ljudi, ki obožujejo kuhanje in vse kar se dogaja v kuhinji. Nekateri uživajo v sladkih jedeh, odtali pa v slanih ali nekaj vmes. Vsak ima drugačne navade pri kuhanju in ravno zaradi tega nastane toliko receptov. Če nebi bilo kuhinjskih elementov kot je ponev, potem nebi mogli te recepte narediti. Da je ponev učinkovita in od nje dobimo vse te nore okuse mora biti tudi ta narejena kvalitetno. Dan danes ponev premažejo s titanovimi sloji, kateri je neškodljiv in zelo odporen. Ta material je trši od aluminija, vendar lažji od jekla in železa, zato je lahko na ponvi več plasti tega. Njegov namen pa je to, da omogoči dolgotrajno uporabo, je pa priporočljivo, da potem po ponvi ne praskamo z nožem in ostalimi ostrimi predmeti, da nebi ta sloj odstranili in ponev poškodovali, oziroma uničili.

Torej v notranjosti je ponev premazana z titanom, da je bolj dolgotrajna. Po zunanji strani pa ima namazan poseben kremenov sloj, da je lažje odporna na temperature. Prav tako je popolnoma neškodljivo in ne bo vplivalo na okus hrane. Po navadi se kakšna ponev začne luščiti in praskati, še posebej, ko jo umivamo z tršimi gobicami, z kremenovim slojem pa se to prepreči. Zato vam bodo take ponve služile dolgo časa in jih ne bo bilo potrebno nič kaj kmalu menjati. Prav tako so narejene ostale novejše posode in se v ceni od navadnih tudi malo razlikujejo, vendar ker so tako obstojne so pravzaprav cenejše, ker tiste slabše bo treba večkrat zamenjati kakor pa te.