Po končanem obdobju nošenja zobnega aparata sledi naslednja stopnja, ki se imenuje retencija. Kaj je to marsikdo ne ve. Je pa to samo postopek zdravljenja, da se zobje ohranijo v takšnem položaju kot ste jih imeli, ko ste imeli zobni aparat. S tem samo ohranjamo raven ugriz in nič ne boli. Je pa res, da zobni aparat popravi več kot samo neravni ugriz. Ima funkcijo, da popravi marsikatero stanje zob, ki ga lahko imate. Lahko pa nosijo aparat otroci in odrasli. Po končanem obdobju nošenja aparata pa vsakega izmed vas čaka retencija.

retencija

Ima pa nepravilen ugriz lahko veliko posledic. Zaradi tega sta zobni aparat in pa retencija še toliko bolj pomembna. Najprej je tukaj povečano pojavljanje kariesa, ker si pri nepravilnem ugrizu ne morate pravilno ščetkati zob. Nepravilno žvečenje pa lahko povzroči tudi veliko prebavnih motenj, ki se jih zagotovo hočete izogniti. Veliko pa ima zdravje zob opraviti tudi z našo samozavestjo. Zato je redno obiskovanje zobozdravnika pomembno. On vas lahko napoti tudi k ortodontu, ki vam bo pa potem pomagal pri ravnanju ugriza. Pod njegovim strokovnim vodstvom bo potekala tudi retencija, ki je enako pomembna kot kakršnokoli drugo zdravljenje zob.

Je pa pomembna pri vsem tudi ustna higiena, tudi, ko nosite zobni aparat. Le ta poskrbi, da bodo vaši zobje vedno zdravi in boste tudi vedno samozavestni. V ordinaciji Doktor 1a imajo odlične ortodonte, ki poskrbijo za vaše zobe. Nudijo odlično zdravljenje z zobnimi aparati. Se pa sprašujete kaj točno je tudi retencija. To je zadnja faza ortodontskega zdravljenja. Po potrebi na notranjo stran zob dajo tudi eno posebno žico, ki bo vzdrževala ravne zobe. Ta žica se ne bo opazila. Na spodnjih zobeh se ta zagotovo namesti, zgoraj pa po potrebi. Kakorkoli že je ta faza nujno potrebna, da vaši zobje ostanejo ravni in čudoviti. Zaupajte ortodontu in imejte lepe zobe tudi vi.