Zobni mostiček je fiksen in je protetični nadomestek za vaš izgubljeni zob ali več zob. Kakovosten zobni mostiček povsem nadomesti vaše zobe, da lepo zgledate in da lahko normalno jeste ter grizete hrano. Če zgubite zob, potem veste, kakšne težave to povzroča. Lahko tudi zbolite zato, ker ne morete dobro zgristi hrane, kar je nujno zato, da se začne prebava že v ustih, če nimate dobre prebave, se začno želodčne in črevesne težave in iz tega še vse druge bolezni. Zato poskrbite za svoje zobe zdaj.

 zobni mostiček

Zobni mostiček je odlična rešitev, ki je tudi cenovno ugodna za vse manjkajoče zobe. Najbolje je, da se naročite na pregled in se posvetujete z zobozdravnikom, kakšno rešitev vam predlaga za vas. Ta rešitev se naredi takrat, ko se pozdravijo vse bolezni, ki jih morebiti imate in so povzročile izgubo enega ali več zob. Zobni mostiček tudi prepreči izgubljanje zobnega tkiva in poškodbe tkiva ter čeljusti.

Zobni mostiček se pripne na dva zdrava zoba, ki sta v čeljusti in se ju priredi za to, da držita mostiček, ki ima lahko enega ali več protetičnih zob. Če vam manjkajo vsi zobje, se naredi proteza, drugače pa sam mostiček, ki je ugodnejši in se ste tudi ohranijo vaši zobje, ki so že zdravi. Tako imate lahko vse zobe trajno, vendar morate imeti ustno higieno dobro, da ostanejo ostali zobje in mostiček nepoškodovani, da se ne nabirajo zobni kamen ter bakterije.

Če niste prepričani, ali je mostiček za vas primeren, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom. Oceni, če ga lahko naredi za vas in če je smiselno. Nato vam vzame odtise zob in v laboratoriju se naredi mostiček. iščete zobozdravnika, ki pripravi stranska zoba in nanju pripne mostiček. Šele ko to naredi, potem lahko še popravi, če kaj ni v redu. V primeru, da bi vas kje kaj tiščalo čez čas, se vrnete in dokončno zbrusi ter uredi mostiček in potem ga imate lahko vse življenje.